Universiteitsmuseum – Utrecht

Leuk voor alle leeftijden
Het Universiteitsmuseum in Utrecht is een interactief leerzaam museum voor zelfs de allerkleinste. Ikzelf zou bij een universiteit denken aan boeken, leren en tentamens. Maar nee, voor jouw kids is het universiteitsmuseum Utrecht een museum vol plezier.

Het jeugdlab (vanaf 8 jaar)

 

Allereerst kunnen ze helemaal los met experimenteren in het jeugdlab. Je kinderen gaan hier allemaal experimenten doen die te maken hebben met hun zintuigen. Maar pas op hoor, want ze worden hier ook gefopt. Kunnen ze hun zintuigen nog wel vertrouwen in het jeugdlab? Laat het ze zelf proeven, voelen, horen en ruiken bij de universiteit. Op zaterdag en zondag zijn er jeugdlaboranten die jouw kind het best kunnen helpen met experimenteren.

 

 

Speurtocht

Ook kunnen je kinderen een zo geheten skelettentour doen in het museum. Zo krijgen ze meer te leren over de botten van een krokodil of een hele grote nijlpaard. Ontdek je met ze mee?

De tweede speurtocht is er eentje door de oude hortus van het museum. Hier leren de kinderen alles over bloemen, planten en bomen, maar ook over de kruiden die helpen op de buikpijn tegen te gaan. Misschien wel handig voor de vakantie volgend jaar? Jouw kinderen weten dan zeker wat ze moeten vinden als je met buikpijn in het bos zit. Altijd handig!

Feestje?

Ook kan jouw kind een feestje geven in dit leuke en leerzame museum. Er zijn twee feestjes gebaseerd op twee verschillende leeftijdsgroepen. De leeftijd 6 t/m 9 jaar gaan op zoek naar Maffodokus. Klinkt maf? Maar dat ontdekken ze vanzelf aan de hand van een spannend spel waarbij zij een eigen dier mogen maken, die zij natuurlijk mee naar huis mogen nemen.

De leeftijd 10 t/m 12 jaar die gaan samen een mysterie oplossen, namelijk: Wie heeft de bavianenschedel gestolen? Zij gaan een aantal experimenten doen om aan de hand daarvan achter het geheim te komen. Na afloop van hun harde werk om de zaak op te lossen krijgen ze nog een presentje. Kortom het ideale kinderfeestje voor alle leeftijden, gewoon bij de universiteit.

Wie weet ontdekken ze hier wel wat ze later willen worden. Of misschien jij ook wel!

Zelf proberen

Willen ze na de leerzame dag in het museum zelf nog verder experimenteren? Kijk dan gerust even op de website, want daar zijn de leukste experimenten te vinden die gewoon thuis gedaan kunnen worden.

Lange Nieuwstraat, 3512 PN, Utrecht

Openingstijden:

Maandag t/m zondag 10:00-17:00

Prijzen:

Volwassenen €8,-
< 18 jaar €4,50
< 4 jaar gratis
Museumkaart gratis
Studenten, 65+, CJP en U-pas €4,50
Familiekaart* €22,50
Toegang Oude Hortus (excl. museum) €2,50

2 gedachten over “Universiteitsmuseum – Utrecht

  • augustus 14, 2019 om 4:47 pm
    Permalink

    En un estudio de registros de casos de 64 hombres con disfunción eréctil o eyaculación precoz, hubo un vínculo significativo entre la disfunción eréctil y los trastornos de ansiedad o depresión. Si se toma vardenafilo poco después de la ingesta de una comida rica en grasas, es posible que el efecto tarde un poco más en aparecer, pues se reduce la tasa de absorción del medicamento a nivel intestinal.

  • augustus 15, 2019 om 9:16 am
    Permalink

    Hable sobre el sexo abiertamente con tu pareja. En cambio, los hombres que no presentan erecciones ni siquiera durante el sueño normalmente tienen algún problema orgánico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.