Centraal Museum – Utrecht

Het leukst vanaf 6 jaar!
Tegenover het Nijntje
 Museum (klik hier voor de blogpost) in één van de schattige straatjes van Utrecht ligt het Centraal Museum. Het Centraal Museum is het oudste stedelijke museum in Nederland. Zij willen met hun museum bijdrage aan een cultureel versterken van Utrecht. Het Centraal Museum is dan ook gericht op kunst. Of het nou om schilderijen gaat of de kunst van Rietveld met de drie kleuren stoel. 

Wat is er te doen?

Op dit moment zijn er twee tentoonstelling aan de gang bij het Centraal Museum die leuk zijn voor kinderen. De eerste ‘De line-up’ is een tentoonstelling over tekenen. Je gaat samen met de kids terug naar het jaar 1950 en vanaf daar door naar 2018. Vervolgens kunnen zoek nog zelf aan de slag. Ze maken onder leiding van een echte kunsttekenaar een lijn dwars door het museum. Wie weet schuilt er wel een echt kunstenaar in ze.

De tweede tentoonstelling gaat net over papierenkunst, maar over kunst waar je op kan zitten bijvoorbeeld. De meubels van Van Rietveld worden gecombineerd met schilderijen van de Van Baaren collectie. Meer dan 300 speciale objecten die bekeken kunnen worden met de kids.

Nu zal u misschien wel denken, is dit nu echt leuk voor de kids? Maar daar heeft het Centraal Museum de ideale oplossing! Bij het Centraal Museum kunt u met de kids het familiespel ‘Kunsthapper’ doen. De Kunsthapper kan in elke zaal gespeeld worden en zo vaak als ze maar willen. Jullie lopen door het museum en ondertussen vragen jullie elkaar wat er allemaal te zien is. Zo komen de kinderen spelenderwijs in aanraking met kunst en hoeven ze zich niet te vervelen. De Kunsthapper is gratis te verkrijgen bij de kassa.

En verder?

Verder heeft het Centraal Museum een prachtige binnentuin waar jullie lekker kunnen uitrusten van alle kunst. Hier staat dan ook het Museumcafé. Hier kunt u genieten van biologische-, lokale- en fairtradeproducten om daarna weer met volle energie door te gaan. Ook is er nog een Museumwinkel die 100e souvenirs en artikelen hebben die aansluiten op de prachtige tentoonstellingen van het museum. Ga hier gerust even langs en bemachtig 1 van de speciale souvenirs.

 

 

 

Agnietenstraat 1, 3512 XA Utrecht 

Openingstijden: 

Museum: dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00

Museumcafé Centraal: dinsdag t/m zondag 10:00 – 18:00

Prijzen:

Volwassenen vanaf 18 jaar € 13,50
Jongeren 13 t/m 17 jaar, CJP, Cultuurkaart, studentenkaart € 5,50
U-pashouders € 6,75
Groepen vanaf 10 betalende volwassenen € 11 p.p.
Kinderen t/m 12 jaar, Museumkaart, Vriendenpas, 
Rembrandtkaart, ICOM-kaart, BankGiro Loterij VIP-KAART
GRATIS

2 gedachten over “Centraal Museum – Utrecht

  • augustus 14, 2019 om 2:35 pm
    Permalink

    Debe diferenciarse de otros problemas sexuales, como son la falta de deseo, las alteraciones de la eyaculación (eyaculación prematura, eyaculación retrasada y ausencia de eyaculación) o los trastornos del orgasmo. Por supuesto, si tienes malos hábitos, como el tabaco, las drogas o el exceso de alcohol, déjalos ya.

  • augustus 15, 2019 om 6:52 am
    Permalink

    Para que el cuerpo cavernoso se llene de sangre, se necesita una señal del sistema nervioso central, liberando una sustancia llamada óxido nítrico. Entenderás cómo es que funciona tu pene y su cercana relación con tu alimentación y hábitos, y cómo puedes mejorar tu alimentación y hábitos para lograr las mejores erecciones de tu vida.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.